Șeful Mercedes-Benz părăsește compania

Președintele consiliului de administrație al Daimler AG și șeful Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, a ales să părăsească grupul german după ce s-a aflat la conducerea acestuia timp de 12 ani.

Dieter Zetsche va preda ștafeta cel mai probabil în luna septembrie a anului viitor. Un aspect interesant al acestei schimbări îl constituie faptul că anunțul nu a fost făcut public de către Daimler AG.

Informația a venit de la compania de turism TUI AG care a anunțat că de la 1 octombrie 2018 Dieter Zetsche va fi numit în funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere.

La începutul anului trecut Daimler AG anunța prelungirea contractului lui Dieter Zetsche până la sfârșitul anului 2019.

Într-un interviu care a făcut senzație pe internet Dieter Zetsche, șeful Mercedes, afirma că până în 2020 lumea va fi de nerecunoscut, iar industria auto va fi, în cea mai mare parte, în faliment.

Industria auto va fi transformată prin apariția mașinilor autonome disponibile publicului larg, începând de anul viitor.  90% dintre mașinile din orașe vor dispărea, pentru că oamenii nu-și vor mai dori să dețină una. În schimb, vor putea chema o mașină printr-o aplicație de mobil de câte ori au nevoie, spunea la acel moment șeful Mercedes-Benz, Dieter Zetsche.

Adaugă un comentariu